Novi Sad
13.06.2011.
11:16 > 12:50
U Novom Sadu nalazi se oko 3.500 prestarelih stabala topole.
  • h1n1

    15.06.2011 14:47
    kakava vlast takve i topole
  • semtex

    14.06.2011 10:36
    @Qwerty
    Jedino Kinesko plasticno drvece da zabodu...ono nema polen i smolu...,a i ovi iz "Cistoce" bi ga mogli odrzavati...onako,usput,kada peru ulicu malo smrkom poprskaju.:):):):)e ima sugradjana za divljenje:):):)
  • Qwerty

    14.06.2011 07:39
    stop topolama
    Treba poseći sve topole u gradu, ne znam koja ih je budala sadila, i zasaditi nova mlada stabla koja nemaju polen, plodove, smole i ostala čuda koja izazivaju alergije i ostale komplikacije. Postoji toliko lepih vrsta drveća, a oni se zakačili za topolu. Izdržaćemo dok ne porastu, ako ne mi bar će naše buduće generacije imati koristi od toga. Jednom treba napraviti rez!
  • semtex

    14.06.2011 07:28
    topole
    Topole su pre svega sadjene jer relativno brzo rastu i imaju siroke krosnje kao i lipe.Problem je sto sastav samog drveta porozan i genetski je takav da sto vise drvo raste u visinu nize grane "stare" i same otpadaju usled truljenja ili jaceg vetra iz razloga da omoguce drvetu da raste.Generalno sa stanovista hortikulture ocajno i zastarelo resenje za urbane uslove.Treba ih planski vaditi tj proredjivati drvored menjajuci ga plemenitijom vrstom drveta npr hrastom kao kontinentalnom vrstom ili crnogoricnim vrstama pogotovo zbog jos vece absorbcije ugljen dioksida u zimskim uslovima.O laksem odrzavanju sa manje ulaganja da ne pricamo...greska bi bila samo odjednom poseci stabla kao sto su uradili u Beogradu kako bi prosirili Bul.Revolucije.
  • novosadjanka

    14.06.2011 05:49
    da li se zna ko je nadlezan za drveće od kojeg pre
    Drago mi je da je neko pokrenuo ovu akciju.Dokle će stići,ne znamo,kao i sve sto je do sada sprovodjeno.Pre mesec dana sam zvala sve nadlezne za topole koje prete opasnosću po mlade na Dunavu-Šodros i verujte,i ako sam okrenula mnogo brojeva i nadležnih ustanova niko nije nadlezan za tako nesto.Prvo,moram zvati vode Vojvodine pa sume i da ne nabrajam.Dosla sam da do toga da se mora prvo zvati inspekcija koja će proceniti opasnost i poslati nadležne.Naravno,od toga nista-jer tu nema para,ima samo troska.I tako da ne dužim dalje.Jednom rečju-NASA POSLA
  • novosađanka

    13.06.2011 20:40
    moš misliti
    Opasnost vreba u ovom gradu najpre od lopova i razbojnika-siledžija svih fela.Pa od bahatih vozača i motorista. A topole su samo drveće, koje je ostarilo i nije negovano, nego se sad spremaju da ga poseku, pa plaše ljude da su opasna.Fali nam zelenila,i drvaća,a oni stalno nešto seku, jer kao mora baš tako.Ajde begaj!
  • 13.06.2011 15:26
    To nisu PRESTARA stabla nego su ZAPUSTENA i nenegovana,
    svako drvo moze da se obnovi ako se pravilno neguje,svaki pravi strucnjak to zna
    nego su odredjen broj grana osusena, i to je normalno
    a zbog par suvih ili polu-suvih grana NE SECE SE CELO DRVO i to pravi pstrucnjaci znaju

    nego komentar od

    @Nsnn je istinit,

    pa ce tako ogoleti i Dunavski park, jer postoje stabla sa po-di-kojojom starom i suvom granom
  • Сремац

    13.06.2011 14:49
    ДОБАР НАСЛОВ
    Наслов вам је одличан,али ОД ЧЕГА НАМА НЕ ПРЕТИ ОПАСНОСТ У ОВОМ ГРАДУ?
    Трула стабла,рупе по улицама,мутна вода,бомбе по подрумима,редови у СУП-у,листа чеканја у вртићима,недостатак нифелата,незапосленост,поплаве после сваке кише,крпељи,мање комараца него обично...
  • nsnn

    13.06.2011 13:32
    takodje direktor i upravni odbor zelenila moze da dobije lepu cenu za svo to drvece sto posece ko i na bulevaru sto je bilo jako bolesno a drva, koja sam i sam video, zdrava da zdravija ne mogu biti, al dobro mora i covek da zaradi,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna